Setting

Wil je echt weten wat de wereld interessant maakt ? Alle werelden hebben een naam namelijk. Deze noemen ze Lyra. Dat weten de inwoners van de wereld zelf niet, want die kennen maar 1 wereld. Maar wat deze wereld interessant maakt is dat hij doordrenkt is met magie. Het is een wereld waar magie de macht heeft, een plaats waar je waarde bepaald wordt door je kennis in magie en je mana. Het is een wereld waar politiek en magie hand in hand gaan.

En aan het hoofd van dit alles heb je de hoodstad Lazullis. Daar heb je een raad van hoge magiërs die op de wereld neer kijken. De steden rondom deze hoofdstad vallen en staan met hun magiërs en magiërsfamilie. Je zou verwachten dat iedereen op deze wereld een magiër is, echter is dat is niet zo. Waarom dat is zou je moeten vragen aan de goden of makers van de wereld, hoewel ik denk dat je een hoop verschillende theorieën bij verschillende mensen kan krijgen. Vage verhalen over gaven van de oude Goden, pure bloedlijnen en geboren worden onder de juist maan,… Toch is er een plek in deze wereld voor niet-magiërs. De ambachtslieden, de woudlopers , de bouwers, de krijgers, avonturiers in het algemeen... Ze hebben allemaal hun plaats in deze wereld. Want als mana je waarde bepaalt in deze wereld, dan is het verspillen van mana aan triviale problemen toch wel de hoofdzonde. En voor de krijgers is er altijd een plaats binnen de mageguard van die magiërs. Ze beschermen diezelfde magiërs van allerhande problemen. Het is een nobel doel voor een krijger. Want een stad staat en valt met magiërs. En je zou toch niet willen dat die magiërs iets overkomt? Want wie zal jou dan redden?

Lyra en jij

Lyra, onze wereld, een wereld die doordrenkt is met magie. Een wereld waar magie heerst en mana regeert. In onze mooie hoofdstad Lazullis gaan magie en politiek hand in hand, de raad van hoge magiërs kijken vanuit hun hoge torens neer op de wereld. In andere steden valt of staat het lokale leiderschap aan de hand van hun regerende magiërs en de gunsten van de magiërs families die er de macht uitmaken. Mana, dat is wat echte waarde heeft, meer dan een goudstuk of belofte.

De wereld is een wereld zoals vele anderen, met bossen en velden, zeeën en rivieren. De natuur is echter doordrenkt met magische energie, waardoor je in die wereld ook dingen tegen kunt komen die je wildste fantasieën te boven gaan, als je er maar naar durft te zoeken. Je zou verwachten dat iedereen in deze wereld een magiër is, dat er in een wereld vol magie geen plaats is voor personen die hier niets mee kunnen. Niks is minder waar, kijk maar naar de avonturiers, ambachtslieden, bouwers, boeren en krijgers. De samenleving heeft avonturiers nodig om de wijde wereld in te trekken, ambachtslieden die hun werken perfectioneren, bouwers die huizen en kastelen laten verrijzen, boeren die zorgen voor eten en krijgers die altijd een plaats kunnen vinden als bewaker van een magiër in de Mageguard. Zonder deze niet-magische personen zou het dagelijks leven snel vastlopen. In een wereld waar Mana je waarde bepaalt, is verspilling aan triviale problemen zeker een hoofdzonde. Welk pad zul jij kiezen?